Mette Dreyers tegning til 'Høfligheden - hvad blev der af den?'

Mette Dreyers tegning til ‘Høfligheden – hvad blev der af den?’

Høflighed – eller mangel på samme

Jeg skrev 23.2.09 en kronik om “Hvor blev høfligheden af” og var efterfølgende i P1 i en times debatprogram om samme emne. Og det afføde så bogen Høfligheden – hvad blev der af den? på Gyldendal i 2009. Siden har jeg holdt ganske mange foredrag om emnet. Jeg tager her forskellige temaer op i vores tid…manglende høflighed, manglende kontakt med de mennesker, vi handler med i supermarkedet, tiltaleformer, fuckfingeren, mobiltelefonen, holde døre, rejse sig op for ældre i busser og tog…hele paletten rundt.

Er vi bedre i provinsen end i storbyerne? Er København værst? Hvorfor er svenskerne, englænderne og franskmændene bedre end danskerne/københavnerne? Hvis de i øvrigt er det?

Interesserer vi os ikke for hinanden mere – eller kun for os selv?

Hvad er det for et kulturskifte, vi har oplevet de seneste år? Skal det fortsætte på samme måde? Kan det ændres igen? Hvem svigter i opdragelse og dannelse – familien – skolen – daginstitutionen? Er dannelse overhovedet et begreb i vores tid.

Jeg prøver at komme rundt om det hele og reflekterer over de enkelte temaer – og lægger til sidst op til debat med tilhørerne. Humøret er højt undervejs, for der er meget at smile og grine af.

Arte Booking og Athenas

← Tilbage til Foredrag