Høfligheden har trange kår i dagens Danmark. “Hvad har vi gang i her til lands?” spørger jeg og kommer ind på egne erfaringer fra besøg på københavnske cafeer og restauranter og i danske butikker.Med humor og glimt i øjet skildres den berømte fuckfinger, vores adfærd i trafikken og vores forduftede vaner med at hilse på hinanden og rejse sig for ældre i bussen. Den praktiske, men dødirriterende mobiltelefon, som får lov at forstyrre alt og alle, står også for tur. Der kan jo slukkes for den.
Bogen er et ærligt forsøg på at skabe en vigtig debat om et efterhånden noget vaklende begreb, nemlig: høfligheden.

← Tilbage til bøger om kunst og kultur

 

Om Høfligheden – hvad blev der af den? skrev anmelderne:

Dorte Rohde, Nordjyske Stiftstidende:
Hvor har han ret i, at rigtig mange ganske respektløst bruger mobilen uhæmmet i tog, på restauranter og hvor der ellers befinder sig mange mennesker….PO gør opmærksom på vores omgangstone og den udeblevne høflighed, og det gør han så genkendeligt, at der ikke er noget at tage fejl. Han har ret! Også i at det er på tide, at det kommer til diskussion…Med Peter Olesens bog er der imidlertid lagt op til, at en anderledes engageret debat kan tage fart.

Claus Grymer, Kristeligt Dagblad:
Olesen skriver let og med humor. At han betragter sagen med stor alvor, er man imidlertid ikke i tvivl om….Noget af det gode ved hans bog er, at den er så konkret, som den er…Olesen betjener sig af en enkel brugsprosa, der kan det, den skal: skabe debat.

Else Cornelius, Berlingske Tidende:
Selvfølgelig har han da ret.

Malin Schmidt, Information:
Peter Olesens humoristiske ”Høfligheden – hvad blev der af den?”

Marianne Povelsen, Holbæk Amts Venstreblad:
Peter Olesens bog om den glemte høflighed er både tankevækkende – og ret morsom. For bag de sommetider hvasse iagttagelser aner man en finurlig ræv bag øret, selvom emnet sådan set er alvorligt nok….Og så er ”Høfligheden – hvad blev der af den?” herligt illustreret af Mette Dreyer, der tilfører bogen en ekstra dimension og ofte er med til at sætte prikken over i´et

Bjarne Gregersen, Fyns Amts Avis:
En lille velskrevet bog….Peter Olesen har bestemt nogle pointer, når han hudfletter betjeningen på cafeer, restauranter og i forretninger, cyklister, bilister, mobiltelefon-snakkere, og hvem ved jeg…her giver jeg forfatteren 120 procent ret….vores omgang med hinanden og vores omsorg for hinanden kunne være en grundig debat værd.

DL, Søndag:
Venligst: læs den…Det er bestemt ikke en brokke-bog, men et ærligt og morsomt skrevet forsøg på at få en debat i gang om vores adfærd i det offentlige rum…Læsevenlig det er den , og den giver stof til eftertanke.

Katja Larsen, Lektørudtalelse, DBC:
Peter Olesen serverer sine holdninger med en vis portion humor…Læst i små bidder vil jeg give forfatteren ret et langt stykke han ad vejen, vi danskere kunne godt være mere høflige.

Henrik Gade Jensen, blogger ved Jyllands-Posten:
Peter Olesen har ret i sin beskrivelse. Og hans lille bog skal hilses velkommen.

Carina Stilling Lindkvist, Hendes Verden:
Med humor og alvor hudfletter Peter Olesen danskernes måde at omgås hinanden.

← Tilbage til bøger om kunst og kultur

Der er lukket for kommentarer.