Jeg har nu skrevet de første tre bøger om stilhed og om betydningen af stilhed – om behovet for indimellem at få lov at få ro i kalotten. Måske er en fjerde på vej?


Sidste bog er Mine stillesteder – der udkom10.11.,20, og som kommer landet rundt til mange af de stillesteder, jeg har fundet gennem et langt og godt liv, fra barndommen i Holbæk, over Bornholm, Fyn, Jylland og Nordsjælland, hvor jeg siden1992 har haft det dejligste og bedst beliggende sommerhus med udsigt til havet og stort landskab. Alle steder følsomt fotograferet af min gode, faste fotograf Henrik Bjerregrav.


De to første var Stille København fra 2016, den er en besteseller. Og Stille Odense fra 2019.


Ud fra disse tre bøger med deres mange fotos holder jeg foredrag om behovet for stilhed – ledsaget af bogens fotos. Jeg taler stilheden op, jeg slår et stort slag for, at vi alle husker, at vi indimellem skal have ro i hovedet, finder tid og rum til at koble af, fundere og lade op. Ofte er der ikke langt rent fysisk fra larm til stilhed. Ind i en park eller en baggård, ud i en skov eller til en strand, ind i en kirke, hvis døren altså ikke er låst… men vi skal altså huske at gøre det. Finde stilheden, for det virker. Og jeg skubber til. Foredragene er ofte i de danske kirker eller på biblioteker. Alle kan hyre mig til det.
Selv elsker jeg at tale stilheden op, for jeg kan personligt ikke få nok af den.

← Tilbage til Foredrag